28/02/2023
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
03/01/2023
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
15/11/2022
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Artisanal Lounge & Gardens
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
24/9/2022
Το βραβευμένο με βραβείο ελληνικής κουζίνας εστιατόριο των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου πρόκειται να φιλοξενήσει το δικό του αρτοποιείο με χειροποίητα ψωμιά και αρτοσκευάσματα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
13/07/2022
Σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Κηφισιάς ο Δημήτρης Δημητριάδης ρίχνει και αυτό το καλοκαίρι στο τραπέζι ωραίες ιδέες με ελληνικό χρώμα και βαθιά νοστιμιά.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Ένα πανέμορφο διατηρητέο, με κήπο-παράδεισο, στην Κηφισιά, μεταμορφώνεται σε hot spot των foodies και κάθε χρόνο σαρώνει τα βραβεία. Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό, εκτός από το απίστευτο location
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
25/5/2022
Αυτά είναι τα επτά ειδικά βραβεία και τα 167 εστιατόρια που κερδίζουν ένα τουλάχιστον αστέρι το 2022, όπως τα αξιολόγησε η επιτροπή των FNL Best Restaurant Awards.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
01/01/2022
Το πανέμορφο Artisanal για μία ακόμη φορά παντρεύει δημιουργικά την τέχνη με τις υπέροχες γεύσεις του νέου μενού του Δημήτρη Δημητριάδη.
Το FNL ξεχώρισε τους 100 κορυφαίους σεφ της χρονιάς που επηρέασαν θετικά και άφησαν το αποτύπωμα τους στην ελληνική γαστρονομική σκηνή το 2021, συνεκτιμώντας βέβαια και την συνολική παρουσία τους στα προηγούμενα χρόνια.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Σε μια αντιπαραβολή των οάσεων που συναντά κανείς στις αφρικανικές ερήμους, οι χώροι του Artisanal Lounge & Gardens προσφέρουν μια διέξοδο δροσιάς και εκλεπτυσμένων γαστρονομικών εμπειριών στην πόλη της Αθήνας. Από το 2014 μέχρι σήμερα, το εστιατόριο-μπαρ Artisanal έχει διανύσει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της εστίασης, ξεχωρίζοντας τόσο για το design όσο και για την κουζίνα του.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
19/07/2021
Απονεμήθηκαν συνολικά 49 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
17/6/2020
Απαντώντας στο επαναλαμβανόμενο αίτημα των καλοκαιρινών μας εξόδων, «πράσινος, δροσερός κήπος για φαγητό», μια από τις επικρατέστερες απαντήσεις – ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς κήπους της Αθήνας είναι: «Artisanal».!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
03/06/2021
Ένα απόγευμα στον κήπο του Artisanal μιλήσαμε για τα παιδικά του χρόνια γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, τις πρώτες του (αποτυχημένες) μαθητικές απόπειρες μαγειρικής και τους λόγους που ένα εστιατόριο δεν πρέπει να είναι μόνο μια επιχείρηση.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
12/06/2021
Όταν στην περιοχή άνοιγαν μόνο ιταλικά και σουσάδικα, ο Δημήτρης Δημητριάδης άρχισε να αναζητά τους μικρούς παραγωγούς και να σερβίρει ελληνική δημιουργική κουζίνα σε ένα μαξιμαλιστικό σπίτι που βρήκαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Βαγγέλης Γερασίμου, έναν καταπράσινο χώρο με έργα τέχνης προς πώληση.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
25-11-2019
Το πανέμορφο Artisanal για μία ακόμη φορά παντρεύει δημιουργικά την τέχνη με τις υπέροχες γεύσεις του νέου μενού του Δημήτρη Δημητριάδη.
Δεν χρειάζεται να με παρακολουθείς και πολύ στενά για να γνωρίζεις πως είμαι μεγάλη fan της κουζίνας του Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος κάθε σεζόν που περνά στο μαγικό Artisanal της Κηφισιάς δείχνει να είναι ακόμη πιο στέρεος, ακόμη πιο σίγουρος και ακόμη πιο σωστά δημιουργικός. Αυτό το “σωστά δημιουργικός” κράτα το λίγο, γιατί θα το συζητήσουμε παρακάτω!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
29/11/2019
Αν και συνήθως επιλέγω τον πιο uptempo χώρο της orangerie, εκείνο το απόγευμα της Κυριακής που βρέθηκα στο «Artisanal» προτίμησα να καθίσω στην επάνω σάλα του ατμοσφαιρικού κηφισιώτικου αρχοντικού που στεγάζει το bar restaurant του Φώτη Σεργουλόπουλου και του Βαγγέλη Γερασίμου. Αυτήν την εποχή το απόλυτα θεατράλε μικροσύμπαν που έπλασε το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης κοσμούν εντυπωσιακές προσωπογραφίες του Θωμά Τουρναβίτη, ενώ ολόκληρος ο χώρος έχει μόλις φορέσει τα γιορτινά του. Μιλάμε όπως πάντα για ένα στολισμό-υπερπαραγωγή, ό,τι πρέπει για τις γιορτινές μας εξόδους.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
05.06.2019
Σε υποδέχεται ξαφνικά, δυο μέτρα δίπλα από τη μονίμως «επιβαρυμένη» Κηφισίας
Το Artisanal προσφέρει καφέ, πρωινό και brunch, συνεχίζει με lunch, το πάει μέχρι αργά το βράδυ ανάβοντας τα μικρά φωτάκια του ειδυλλιακού του κήπου.
Είναι τόσο όμορφος και πολύχρωμα φουντωτός αυτός ο κήπος που σε υποδέχεται ξαφνικά, δυο μέτρα δίπλα από τη μονίμως «επιβαρυμένη» Κηφισίας, που και τίποτα άλλο να μη σου πρόσφερε θα ’βρισκες λόγους για να τον εκθειάσεις… Δέντρα πανύψηλα και αιωνόβια, τριανταφυλλίτσες και γιασεμιά, μυρωδικά και πρασινάδες πλαισιώνουν τραπέζια, δημιουργούν γωνιές για ρομάντζα… βάζουν κι ένα μπαρ σε κυρίαρχη θέση να μην ξεχνάς και όλα τα υπόλοιπα που μπορείς εδώ να απολαύσεις.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
30 Μαΐου 2019
Μέσα, καρτ ποστάλ. Έξω καρτ ποστάλ στο τετράγωνο. Το Artisanal σερβίρει στον ονειρεμένο κήπο του σύγχρονη ελληνική κουζίνα δια χειρός Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος ενισχύοντας συνεχώς το ραφινάρισμα των γεύσεων, χαρίζει στο εστιατόριο γκουρμέ εκτόπισμα.
Θα έχετε ίσως ακούσει ή διαπιστώσει ότι η Κηφισιά δεν φημίζεται για το γαστρονομικό προφίλ των εστιατορίων της. Όσες προσπάθειες έγιναν τα τελευταία χρόνια από επιχειρηματίες και σεφ για να δώσουν έναν πιο δημιουργικό τόνο στις κουζίνες τους, μετά από κάποιο διάστημα και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έπεσαν στον κενό. Σε αυτή την κατά κάποιο τρόπο αμήχανη πλοκή που υποστηρίζεται πιστά από ένα βαρετό σε πολλές περιπτώσεις και μέτριο ποιοτικά μοντέλο εστιατορίων, που σερβίρει πίτσα, πάστα, σούσι και κρέας, υπήρξαν κι εκείνοι που επέμειναν σε ένα διαφορετικό και τολμηρότερο μοτίβο. Αναφέρομαι στο Artisanal Lounge & Gardens, την πορεία του οποίου έχω παρακολουθήσει αρκετά στενά από τότε που έβαλε το κλειδί στη πόρτα, γιαυτό και με ξαφνιάζει ευχάριστα τόσο για το φοβερό πείσμα να τους αντέξει το σκοινί ενώ είναι στην αντίπερα όχθη, όσο και για την διάθεση που δείχνουν να εξελίσσονται, να γίνονται κάθε φορά και καλύτεροι. Σε όλα τα επίπεδα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
04/12/2017
Ω ναι, συμβαίνει κι αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις. Λαμπρό παράδειγμα το Artisanal. Σε ένα πανέμορφο κτήριο που ανακαινίστηκε υποδειγματικά με σεβασμό στον χώρο και την ιστορία του, με έναν κήπο ονειρεμένο κι ένα αίθριο που σε μεταφέρει σε κάποιαν άλλην εποχή, τότε που η Κηφισιά είχε αρχοντιά, υπέροχα vintage έπιπλα διαλεγμένα ένα προς ένα, μα πάνω απ’ όλα με τη ζωντάνια του, το Artisanal είναι πάντα γεμάτο από κόσμο που έρχεται από όλη την Αθήνα, κάπως σαν κι εμένα, που ανηφορίζω με ευχαρίστηση προς τα πάνω για τα δυο τρία μαγαζιά που ξεχωρίζουν.
Το στοίχημα που έβαλαν οι δύο ιδιοκτήτες του, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Βαγγέλης Γερασίμου κερδήθηκε από την πρώτη μέρα και το Artisanal είναι, εδώ και τέσσερα χρόνια, ένα στέκι Κηφισιώτικο αλλιώτικο από τ’ άλλα. Είναι all-day, είναι bar-restaurant, είναι café, προσφέρει πρωινό, brunch, snacks, cocktails, δείπνο. Προσωπικά δεν με ελκύουν αυτά τα μέρη, κι ας μας έχουν περικυκλώσει. Τι το διαφορετικό έχει λοιπόν το Artisanal; Με μια λέξη, χαρακτήρα. Και θετική ενέργεια.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
04/12/2017
Το αρτίστικο bar restaurant στην Κηφισιά, σερβίρει πλέον μια οικεία, νόστιμη και πολύ ξεκάθαρη ελληνική αστική κουζίνα δια χειρός Δημήτρη Δημητριάδη, σε τιμές που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας.
Αν κάτι δίνει το στίγμα του νέου μενού, αυτό είναι η απλότητα. Η ικανότητα να απλοποιείς, σημαίνει να αφαιρείς από ένα πιάτο αυτό που δεν είναι απαραίτητο σε κανέναν και η αναζήτησή της είναι συνήθως συνομήλικη με την ωριμότητα των μαγείρων. Επίσης, στην νέα κάρτα του Artisanal μου άρεσε πολύ η σύμπτυξη των πρώτων με τα κύρια πιάτα σε μια ενιαία κατηγορία που ευνοεί την κουλτούρα της μοιρασιάς και είναι πιο απελευθερωτική. Εδώ, η αστική ελληνική κουζίνα έχει πλέον την τιμητική και μπλέκεται αρμονικά με την παράδοση. Αυτό από μόνο του βγάζει μια αρχοντιά. Έπειτα, τα πιάτα κουμπώνουν όμορφα το ένα με το άλλο. Να, ας πούμε, οι πολύ νόστιμοι ντολμάδες που τους γεμίζει με ζουμερές μικρές γαρίδες και μαύρο ρύζι δίνουν τη σκυτάλη στις ολοζώντανες ποικιλίες μαρουλιών, με παντζάρι, καπνιστό χέλι και μπέικον. Το βιολογικό αυγό με την αφράτη κρέμα πατάτας, τα φανταστικά σέσκουλα και το απάκι ήταν άρτιο ενώ το αυγολέμονο αγκινάρας στα γεμιστά κολοκυθάκια, έγραψε στο πιάτο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
27/11/2017
Ο Δημήτρης Δημητριάδης αλλάζει ρότα στο μενού «ανανεώνοντας» την αστική κουζίνα στο ατμοσφαιρικό bar-restaurant της Κηφισιάς.
Στο Artisanal την φετινή χρονιά συναντήσαμε «ριζικές» αλλαγές, που δεν αναφέρονται στο χώρο, που παραμένει το ίδιο artistic και σικάτος, αλλά στο μενού. Ο Δημήτρης Δημητριάδης ενορχηστρώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κουζίνα παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό concept, που επιβεβαιώνει την εξέλιξη και την γαστρονομική του ωρίμανση.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
23/11/2017
Όταν άνοιξε το Artisanal πριν λίγα χρόνια, έγινε πρώτα γνωστό για την προσεγμένη αυλή & για τη συγγένεια με τον αγαπητό σε όλους Φώτη Σεργουλόπουλο & ύστερα σιγά σιγά βάλθηκε να αποδείξει ότι έχει την πρόθεση να βελτιώνεται συνέχεια & να μην εφησυχάζει.
Τα τελευταία νόστιμα νέα είναι η προσθήκη ενός πολύ προσιτού & βασισμένου σε ελληνικές γεύσεις brunch menu κάθε Σάββατο & Κυριακή μέχρι τις 18:00, μια πανδαισία από λαχταριστά πιάτα όπως το “seafood burger με καλαμάρι, γαρίδα, σος ταρτάρ με αβοκάντο” (12€) ή το “πεϊνιρλί Δροσιάς με κιμά, κασέρι και αβγό” (9€), μια εμπειρία που καταλήγει σε αυτό που θα μου μείνει όντως αξέχαστο εμένα του “ζαχαρούλη”: τα απίστευτα γλυκά, με κορυφαία την Τάρτα Σοκολάτας Kalingo με σαντιγύ σοκολάτας, tonka & παγωτό φουντούκι, αλλά και το Εκμέκ Κανταΐφι με κόκκινα φρούτα, παγωτό καϊμάκι & φιστίκια Αιγίνης (βλ. φωτό).
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
6/11/2017
Στο ανανεωμένο Artisanal το κόνσεπτ του φετινού καταλόγου, τόσο του καθημερινού όσο και του brunch που σερβίρεται τα Σαββατοκύριακα στο ωραίο εστιατόριο-μπαρ της Κηφισιάς, βασίζεται σε πιάτα comfort, που τα μοιράζεσαι στο τραπέζι, λιγότερο διακοσμημένα με ακριβά υλικά και άρα πιο φτηνά, πράγμα που είναι βασικό ζητούμενο της εποχής. Και είναι πράγμα εύκολο για τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν έμπειρο σεφ και δάσκαλο, που ξέρει καλά τι θα πει απλότητα και νοστιμιά.
Ο λαρισαίος Δημήτρης Δημητριάδης αποφάσισε φέτος να μας μυήσει σε ένα brunch διαφορετικού ύφους δοξάζοντας την κουζίνα της πατρίδας του. Δοκιμάζοντάς το έκανα τη σκέψη ότι κάπως έτσι θα ήταν ένα (να το ξεκαθαρίσουμε, σύγχρονο) «ελληνικό πρωινό» της Λάρισας. Ο Δημητριάδης εμπνέεται από την κουζίνα της μάνας του και της γιαγιάς του, χρησιμοποιεί γνώριμα προϊόντα του θεσσαλικού κάμπου -αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας-, μαγειρεύει ξινό τραχανά και ξινόχοντρο και κρέας προβατίνας και μας ξαφνιάζει τρομερά και ευχάριστα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
5 November 2017
Το Artisanal φέτος αλλάζει τελείως το μενού του και τολμά να αναβιώσει με σύγχρονο τρόπο τις γεύσεις της ελληνικής επαρχίας.
Αλλάζει και στυλ. Γίνεται πιο χαλαρό, λιγότερο επίσημο και αποκλειστικά παρεΐστικο. Οι τιμές μειώνονται, τα ποτήρια του κρασιού φεύγουν από το τραπέζι, τα πιάτα μπαίνουν στη μέση σε στυλ μεζέ και η παρέα απλώνει χέρι. Παραμένουν όμως τα θεμέλια: η γεύση και η ποιότητα σε όλα τα πιάτα.
Τα πιάτα του νέου μενού έχει δημιουργήσει με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης. Με γεύσεις που με διακτινίζουν στο παρελθόν και στο τραπέζι της γιαγιάς μου στο χωριό. Η διαφορά τους με τα συγκεκριμένα πιάτα είναι ότι έχουν όλη τη γεύση της παράδοσης, αλλά βγαίνουν σε μοντέρνα έκδοση. Με ισορροπίες που κινούνται πάνω σε λεπτές γραμμές, ώστε να μην χάνεται ούτε η γεύση και το άρωμα του χωριού, αλλά να μην σε πνίγει και η αφόρητη μυρωδιά της στάνης.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
3/11/2017
Κολυμπώντας ανάμεσα σε βουνά από pancakes με κόκκινα σιρόπια στις γειτονιές της πόλης, προσπαθούσα να βρω το κάτι άλλο, το διαφορετικό, μια no american πρόταση, μια πρωτοτυπία με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, που έχει να προσφέρει αρωγή τεράστια στο παγκόσμιο brunch τοπίο, αν αναλογιστείς τις πίτες, τις τηγανίτες, τις τηγανόκλουρες, τις αμυγδαλο-καρυδόπιτες, τα σταφιδόψωμα, τους τραχανάδες, τις μπατζίνες, τις σούπες, τα κόλλυβα, τα αλλαντικά, τα τυριά και τους καγιανάδες της.
Ομολογουμένως, την αποκάλυψη δεν την περίμενα να έρθει από την Κηφισιά, πολύ περισσότερο από την κουζίνα ενός μεγάλου σεφ, του Δημήτρη Δημητριάδη, που παλιώνει ωραία την άποψή του για την ελληνική δημιουργικότητα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
28 / 10 /2017
Ένας καταπληκτικός κήπος με όμορφες γωνιές χαλάρωσης μέσα στο πράσινο, η περίφημη orangerie με τα τζαμιλίκια να δημιουργούν ατμόσφαιρα γαλλικής εξοχής, μια εσωτερική σάλα διακοσμημένη σαν κομψότατο vintage σαλόνι κηφισιώτικου σπιτιού, κι ένας εξαίρετος σεφ, ο Δημήτρης Δημητριάδης να απλώνει το ταλέντο του σε γαστρονομικές προτάσεις με μεσογειακό υπόβαθρο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
7 June 2017
Eίναι από εκείνα τα εστιατόρια που βελτιώνονται και ωριμάζουν όσο περνά ο καιρός. Το πιο σημαντικό όμως, πέρα από αυτά, στην περίπτωση του Artisanal είναι πως τολμά νέα πράγματα, στα 3 χρόνια παρουσίας του, στα απαιτητικά είναι η αλήθεια βόρεια προάστια.
Αυτή τη φορά ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης παρουσιάζει γεύσεις από τις μνήμες τους στον Θεσσαλικό κάμπο και ταυτόχρονα ενστερνίζεται τις γαστρονομικές ανάγκες των επισκεπτών του. Αποτέλεσμα όλων αυτών ένα μενού γήινο, με υλικά από κάθε γωνιά της χώρας και σαφείς αναφορές σε γεύση που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ο κατάλογος εμπλουτίζεται και περιλαμβάνει πιάτα στη λογική του κυριακάτικου τραπεζιού – γεύσεις που θέλεις πραγματικά να μοιραστείς με άλλους, σε ένα concept όπου η απλότητα συμβαδίζει με την ποιότητα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy 2016
18th of April, 2016
Με μια τεράστια εμπειρία στον τομέα της Γεύσης, της γαστρονομίας, του κρασιού και του αλκοόλ, το Αθηνόραμα μετά τον αδιαμφισβήτητα επιτυχημένο θεσμό των ελληνικών βραβείων γαστρονομίας «Χρυσοί Σκούφοι» που εδώ και 23 χρόνια βραβεύει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου.
Πρόκειται για τον θεσμό «Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy» που έχει στόχο την ανάδειξη και τη βράβευση των καλύτερων μπαρ της πρωτεύουσας. Ένα από τα βραβευμένα Bar/Restaurant της πόλης είναι και το Artisanal.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
4 ταλαντούχοι chef παρουσιάζουν το δικό τους ιδιαίτερο μενού!
Φεστιβάλ Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας Στο Artisanal
8th of February, 2016
Το Artisanal μας φέρνει πιο κοντά με τις ελληνικές γεύσεις μέσα από ένα Φεστιβάλ γευσιγνωσίας Ελληνικής Δημιουργικής κουζίνας.
Ο chef του Artisanal Δημήτρης Δημητριάδης έχει την επιμέλεια και προτείνε 4 διαφορετικούς Έλληνες συνάδελφους και φίλους chefs, με έντονη παρουσία στην δημιουργική Ελληνική κουζίνα, οι οποίοι δημιούργησαν το δικό τους προσωπικό μενού.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
10+1 πανέμορφες αυλές στην πόλη για καλοκαιρινή έξοδο
8th of June, 2016
Δροσερές αυλές με ψηλά δέντρα και όμορφα λουλούδια, κομψή διακόσμηση που σου φτιάχνει τη διάθεση, ξεχωριστά πιάτα και εκλεκτά κρασιά ή cocktails που απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Η πόλη μας έχει να υπερηφανεύεται για τις νόστιμες οάσεις της, που κάνουν κάθε καλοκαιρινή έξοδο μοναδική.
Το olivemagazine.gr ξεχώρισε την αυλή του Artisanal ως μία από τις ομορφότερες της πόλης για την καλοκαιρινή σας έξοδο και το ευχαριστούμε πολύ.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Summer vibes at ARTISANAL
19th of May, 2016
Το In Style We Leave, ένα blog με προσωπικότητα και στυλ που απευθύνεται σε λάτρεις της όμορφης πλευράς της ζωής, που έχουν θετική ενέργεια και άποψη για ότι τους επηρεάζει έγραψε για το Artisanal.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Παχνέλης με την παρέα του μας επισκέφτηκε, δοκίμασε το μενού μας και έγραψε: “Το μενού μπορείς να πείς ότι διαθέτει μια ποικιλία γεύσεων κατατάσσοντας το στη σύγχρονη διεθνή κουζίνα καθώς περιέχει στοιχεία απο Ιταλία, Γαλλία, Άπω Ανατολή και Περού.”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
To Beaujolais Nouveau βρίσκεται στο Artisanal!
3rd of December, 2015
Όπως θέλει η γαλλική παράδοση, την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη ξεκινά από τη νότια Βουργουνδία το ταξίδι της νέας σοδειάς του Beaujolais Nouveau.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Αθηνόραμα – Artisanal Lounge & Gardens
10th of September, 2015
Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος από το Αθηνόραμα επισκέφθηκε το ανανεωμένο lounge restaurant της Κηφισιάς και χειροκροτεί την αλλαγή στην κουζίνα ενώ χάρηκε τον πανέμορφο κήπο και ριλαξάρισε πίνοντας ωραία κοκτέιλ.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Ένα από τα πιο ιστορικά αρχοντικά της Κηφισιάς που μεταμορφώθηκε σε ένα θαυμάσιο bar restaurant!
4th of January, 2016
Ο Γιώργος Παπαχατζής από το athensmagazine.gr επισκέφτηκε το Artisanal και έγραψε: “Ένα χρόνο πριν αποτελούσε το απόλυτο talk of the town και όλα από τότε έδειχναν ότι αυτό το all day bar-restaurant ήρθε να γραφτεί ανεξίτηλα… στους γευστικούς µας κάλυκες!
Το τρίπτυχο «αρχοντιά, φιλοξενία, ευζωία» δίνει το παρών τόσο στο χώρο –ένα από τα πιο ιστορικά αρχοντικά της περιοχής– όσο και στο service, το design και το υποδειγµατικό µενού. Aυτό είναι το Artisanal!”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
23rd of December, 2015
Tο FnL Guide απένειμε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα πρώτα βραβεία στην Ελλάδα για τα καλύτερα μπαρ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Ο εκδότης της Identity Media και των περιοδικών 2Board & Mykonos Confidential μεταξύ άλλων, Πέτρος Μπουροβίλης και μέλος της κριτικής επιτροπής, τίμησε τα καλύτερα restaurant bars της Αθήνας, ένα από τα οποία ήταν και το Artisanal.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Κοκτέιλ για βραβείο σε σκηνικό θεατράλ
4th of May, 2016
Tο αθηνόραμαUmami.gr εκφράζει την ιδιαίτερη απόλαυση που μπορεί κάποιος να αντλήσει από τα πάσης φύσεως διατροφικά αγαθά. Άλλωστε ο στόχος του είναι να προσφέρει τη μέγιστη απόλαυση και τη γνώση που είναι απαραίτητη για να την αντλήσουμε. Η Χρυσούλα Κυριακοπούλου, οινολόγος και συντάκτης του άρθρου, αναζητάει ενορχηστρωμένους συνδυασμούς κάθε φορά που δοκιμάζει ένα ευρηματικό cocktail με το ιδανικό γευστικό του ταίρι.
Τα κοκτέιλ του Artisanal της φάνηκαν εξαιρετικά και την ευχαριστούμε πολύ. Όπως η ίδια έγραψε: “Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και κάθε μιξ αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. Ένα από τα δικά μας αγαπημένα είναι το The Nutcracker, με ρούμι Havana Club Seleccion de Maestros, Bittermilk Smoked Honey cordial, φυσικό χυμό lime, λικέρ φουντούκι «Πολυκαλά» και Scrappy’s chocolate bitters. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο χτυπιούνται και μερικές επιλεγμένες κλασικές συνταγές, τις οποίες η ομάδα πίσω από την μπάρα εκτελεί με δεξιοτεχνία.”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
ΤΑ ΝΕΑ – Μυθικά γεύματα σε αστικούς κήπους
4th of June, 2016
Ποιος είπε ότι οι γκουρμέ κατάλογοι δεν μπορούν να συνδυαστούν με καταπράσινες αυλές, τραπέζια κάτω από δέντρα και γεύμα υπό σκιάν; Ο Γιάννης Δεβετζόγλου από ΤΑ ΝΕΑ επισκέφτηκε το κήπο του Artisanal, δοκίμασε το μενού μας και έγραψε την κριτική του.
“Η πιο όμορφη αυλή – κήπος στα πρότυπα «kew gardens» που επισκέφτηκα ήδη δύο φορές είναι του Artisanal. Αυλή με διαφορετικά επίπεδα και χώρους με αρκετά πριβέ, ακόμη και «κρυμμένα» τραπέζια για όσους επιθυμούν ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση. Πρασινάδα παντού, θεόρατα δέντρα και γκρο πλαν το palm house που αποτελεί προέκταση του νεοκλασικού κεντρικού κτιρίου.”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
Protagon – Ο θρίαμβος των… αβγών
31st of January, 2016
Bραστά, μελάτα ή σφιχτά, ποσέ, τηγανητά, ομελέτα, μαζί με μπέργκερ, σούπες, πάνω σε ζουμερό κρέας, μαγειρεμένα με ελληνικό, αμερικάνικο, ασιατικό τρόπο. Η φήμη ότι τα πολλά αβγά αυξάνουν την χοληστερόλη έχει πλέον αποκατασταθεί εντελώς από τους γιατρούς. Τα αβγά είναι τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας, είναι τονωτικά, είναι νόστιμα, είναι απαραίτητα, είναι φτηνά.
Ο σεφ του Artisanal Δημήτρης Δημητριάδης παρουσίασε τις δικές του εκδοχές με βάση το αβγό και έπεται και συνέχεια γιατί brunch χωρίς αβγό δεν γίνεται!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.