About Us

Artisanal

About us

Artisanal Lounge & Gardens

Το γαστρονομικό ταξίδι του Artisanal συνεχίζεται με τον αέρα να φυσάει ανάμεσα στα δέντρα του κήπου, τις  μυρωδιές που αναδύονται από την κουζίνα, τα φρέσκα υλικά που επιλέγονται προσεκτικά ανάλογα με την εποχή, τον ήχο του πάγου που στροβιλίζεται στα ποτήρια του μπαρ και τα χαμόγελα των φιλοξενούμενων που πλημυρίζουν καθημερινά αυτή την ξένοιαστη γωνιά της Αθήνας. Φιλοξενία, εξυπηρέτηση, ευγένεια, ποιότητα στην πρώτη ύλη, γεύση, χαλάρωση, τέχνη και αισθητική είναι τα υλικά που ανακατεύουμε καθημερινά στο Artisanal για να προσφέρουμε σε κάθε επισκέπτη μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ιστορία

Το ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς στην συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Ζηρίνη μεταμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο σύγχρονο Artisanal Lounge and Gardens. Γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια-μπαρ της πόλης, τόσο για την ποιότητα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει όσο και για το φιλόξενο περιβάλλον του. Ένα διαρκές ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων πραγματοποιείται καθημερινά με φόντο έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Κηφισιάς.

Ο  εξωτερικός χώρος περιβάλλεται από σπάνια δέντρα που χρονολογούνται περί τα τέλη του 1890, όπως η ροβίνια η ψευδοακακία. Την επιμέλεια του ανέλαβε ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν εμπλουτίζοντας τον με περίπου εκατό διαφορετικά λουλούδια και φυτά. Σε αυτόν τον φιλόξενο κήπο προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας επιλογές για καφέ, φαγητό ή ποτό.

Το κτίριο των αρχών του περασμένου αιώνα κατασκευάστηκε ως κατοικία και λειτούργησε έτσι για πολλά χρόνια. Οι αρχιτέκτονες Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης που ανέλαβαν την διαμόρφωση του Artisanal, εμπνεύστηκαν από την αστική διακόσμηση της δεκαετίας του ‘50 μέχρι και τα μέσα του ‘60. Αυθεντικές αντίκες εκείνης της εποχής, με έμφαση στο δανέζικο στυλ, ήρθαν από διάφορες γκαλερί του εξωτερικού ενώ όλα τα νέα έπιπλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την αρχή ειδικά για το Artisanal. Έτσι, η χειροποίητη τέχνη βρίσκεται σε κάθε λεπτομέρεια του χώρου δημιουργώντας έναν χαρακτήρα μοναδικό αλλά και οικείο ενώ ταυτόχρονα υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το όνομα και την φιλοσοφία του Artisanal.

Η κουζίνα

Η κουζίνα του Artisanal χαρακτηρίζεται πλέον από τον διακριτό μεσογειακό της προσανατολισμό με σαφείς αναφορές στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του chef μας Δημήτρη Δημητριάδη. Ο έμπειρος chef με θητεία σε βραβευμένα εστιατόρια όπως η Hytra ή το εμβληματικό Noma, υπογράφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα μενού που ακολουθεί την εποχικότητα και στηρίζεται στα τοπικά ελληνικά προϊόντα. Φρέσκα χορταρικά και βότανα από τροφοσυλλέκτες της Πελοποννήσου, τρούφες από την Ξάνθη, νιβατό τυρί από την Λάρισα, χέλι από την Άρτα, αλλαντικά από την Ευρυτανία, ελληνικό λαβράκι βιολογικής εκτροφής, λαχανικά υδροπονικής καλλιέργειας και χειροποίητο ψωμί παραγωγής μας  αποτελούν μόνο μερικά από τα στοιχεία εκείνα που παντρεύονται με σύγχρονες τεχνικές για να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Το Μπαρ

Η μπάρα του Artisanal αποτελεί ένα σημείο αναψυχής αλλά και απόλαυσης προσφέροντας έναν συνδυασμό επιλεγμένων αποσταγμάτων και δημιουργικών cocktails που ενισχύουν την γαστρονομική εμπειρία της κουζίνας αλλά αποτελούν και εξαιρετικές αυτόνομες προτάσεις. Τον κατάλογο επιμελείται ο διακεκριμένος bartender, και ιδιοκτήτης του περίφημου The Gin Joint, Δημήτρης Κιάκος που παρουσιάζει μια σειρά συνταγών με έμφαση στη γεύση. Έτσι, το Artisanal βρίσκεται από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ανάμεσα στα βραβευμένα bar-restaurants της Αθήνας έχοντας ήδη αποσπάσει δύο βραβεία.

Η φιλοσοφία

Το Artisanal προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τη ίδια φιλοσοφία ποιότητας και φιλοξενίας για κάθε στιγμή. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει καθημερινά μεταξύ ενός προσεκτικά επιλεγμένου brunch κατά τη διάρκεια του πρωινού, ενός γευστικού αλλά και ελαφρού γεύματος που προσφέρεται μέχρι αργά το απόγευμα ή ενός πλήρους δείπνου για αργότερα, ενώ οι επιλογές από το bar καλύπτουν ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα.